Guvern

PSD a propus: Impozitele pentru locuinţe ar putea creşte chiar şi cu 80%

Impozitele pe case şi apartamente ar putea creşte semnificativ, în condiţiile în care PSD vrea modificarea Codului Fiscal. „Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii, care face 1 milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro”, a declarat liderul PSD. 

Imediat după aplicarea acestor modificări fiscale, impozitele pentru locuinţe ar putea creşte şi cu 80% în oraşele mari deoarece vor fi calculate în funcţie de valoarea imobilului din grila notarială din respectivul an. De exemplu, dacă pentru un apartament cu două camere din sectorul 5 al Capitalei, impozitul plătit era de 150 de lei, din 2023, pentru același tip de apartament, impozitul va ajunge 270 de lei.

Modificarea Codului Fiscal a devenit subiect de scandal în coaliţie care e la un pas să se rupă din cauza banilor. PNL și PSD nu se înțeleg în privința taxelor şi impozitele românilor.

Liderii coaliției de guvernare așteaptă prima ședință după criticile vehemente aduse de președintele PSD, Marcel Ciolacu, principalilor parteneri, cei din PNL.

Vor fi trei subiectele principale de discuție.

1. Măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la combustibili.

2. Taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro.

3. Impozitul progresiv şi modificarea codului fiscal.

„Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară.”, preiza Marcel Ciolacu referitor la creșterea prețurilor la carburanți.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button