GuvernPolitică

PSD a mințit poporul cu irigațiile prin PNRR: Nu mai renegociază cu UE

PSD a mințit poporul un an de zile cu renegocierea PNRR pentru agricultură. Liderii social democrați promiteau investiții pentru irigații prin PNRR. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat luni că nu va aştepta o ipotetică modificare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a face investiţii în sistemul de irigaţii din România.

El a spus că există fonduri bugetare și fonduri europene prevăzute în acest sens, dar va aborda acest subiect la Comisia Europeană împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Până acum, liderii PSD au insistat pe nevoia de modificare a PNRR pentru a include și irigațiile.

„Sunt două aspecte şi eu vreau să fie clare pentru toată lumea. Eu nu aştept după PNRR. Nu aştept pentru că avem lege din acest punct de vedere, avem bani bugetari, trebuie să îi folosim, cum altminteri am folosit şi banii de la Uniunea Europeană pe măsura 4.3 privind modernizarea sistemului secundar de irigaţii, în aşa fel încât să putem iriga culturile. Al doilea aspect: obiectivul major pentru noi este acela de a face reţeaua principală de irigaţii cu banii statului pe care îi avem şi avem aprobat prin lege acest program şi în acelaşi timp avem şi obligativitatea de a-l realiza”, a declarat, pentru AGERPRES, Petre Daea.

El a precizat că acum trebuie să executăm cât mai rapid lucrările de investiţii, nu să aşteptăm banii europeni.

„Pentru mine obiectivul imediat este acela de a folosi banii pe care îi avem şi de a executa lucrările de investiţii după un program pe care l-am stabilit, în aşa fel încât să nu pierdem timpul. Eu nu stau acum să aştept. Sigur că abordez această problemă, de aceea am şi avut o întâlnire şi săptămânal avem întâlnire cu ministrul Boloş, cu echipa de consilieri a domniei sale, în aşa fel încât să ne putem pregăti din punct de vedere tehnic şi pentru o discuţie la nivelul Comisiei Europene pentru a putea găsi şi căi de susţinere din sume provenite de la Uniunea Europeană”, a adăugat oficialul MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button