ActualitateȘtirea ZileiȘtiri

Protestele AUR: Nu vrem să fim conduși de HOȚI! DEMISIA. Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani

Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat sâmbătă un miting de protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând demisii în urma incendiului de la Institutul Matei Balş.

După un marş prin centrul Capitalei, protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere, după care au început să scandeze ”Demisia!”.

Protestatarii au drapele tricolore şi scandează ”Demisia” , ”Asasinii”, ”Jos Iohannis”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți” și ”Arafat, pleacă”. Maestrul Nicolae Voiculeț i-a adus o bicicletă din Austria lui Vlad Voiculescu și a lăsat-o la ușa ministerului Sănătății ca să plece cu ea acasă și să lase pe cineva mai competent în această funcție.

Partidul AUR a solicitat vineri demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Balş, precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă.

”Ne aflăm într-o situaţie cumplită şi fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Balş şi în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienţi, este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate şi medical din ţara noastră şi a neglijenţei şi incompetenţei criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia”, afirmau reorezentanţii AUR într-un comunicat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button