Distribuți acest articol

Zeci de persoane au răspuns la apelul asociației Împreună pentru A8 și s-au adunat la Iași în Piața Unirii, la 162 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, să ceară finanțarea și realizarea autostrăzii A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni. „Legați Moldova de Europa!”, „Moldova își cere dreptul la dezvoltare!”, „Cerem autostrada Marii Uniri”, „Autostrada A8, abandonată de Guvernul PNL”, „Ați promis A8. Țineți-vă de cuvânt” – sunt câteva din mesajele afișate de manifestanți.

„Orice întârziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect până în 2030”, susține Asociația.

Participanţii la protest poartă pancarte şi bannere pe care scrie, printre altele, ”Legaţi Moldova de Europa. Finanţaţi A8”, ”Opriţi şpăgile şi corupţia. Avem nevoie de A8”, ”PSD + PNL = 13 ani de SF-uri mincinoase” şi ”Vreţi votul nostru? Finanţaţi A8”.

 ”Din păcate, acest proiect este în continuare în plan secundar pentru cei din CNAIR. Noul termen anunţat de către CNAIR pentru comunicarea câştigătorului licitaţiei studiului de fezabilitate pe acest tronson a fost stabilit iniţial la 11 ianuarie, apoi la 23 ianuarie, iar acum am aflat că l-au dus în prima decadă a lunii februarie. Cam asta este atitudinea faţă de acest proiect. Orice întârziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect până în 2030, conform Master Planului General de Transport. Mesajul nostru este foarte clar: Autostrada Unirii trebuie finanţată urgent. Nu mai acceptăm amânări şi tot felul de justificări”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.


Distribuți acest articol