Joi a avut loc o nouă ședință a Comisiei de specialitate nr. 3 a Consiliului Local, pentru a se rediscuta Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Directorul executiv Horia Constantinescu a fost prezent, pentru a susține proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestuia, potrivit FOCUSPRESS.

Comisia de specialitate nr. 3 a Consiliului Local Constanța s-a reîntâlnit joi, 25 februarie a.c., pentru a rediscuta proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiu.

Consilierii locali membri ai comisiei i-au atras atenția directorului executiv al Direcției Gestionare Servicii Publice, Horia Constantinescu, prezent pentru a susține aprobarea regulamentului, faptul că foarte mulți constănțeni i-au sesizat că taxele de parcare ce vor fi impuse sunt foarte mari. Culmea, reprezentantul administrației locale a declarat: „Suntem în primul an, ne permitem să luăm decizii nepopulare și avem timp, în următorii trei, să demonstrăm ce am făcut cu banii pe care îi încasăm pentru parcări“.

Cu privire la licitațiile ce vor fi organizate pentru alocarea unui loc într-o parcare rezidențială, la care pot participa constănțenii care locuiesc în blocul din apropierea respectivei parcări, Constantinescu a susținut că s-a propus acest lucru și pentru a se scăpa de mituirea angajaților Primăriei, de șpagă: „Până acum am funcționat pe principiul primul venit, primul servit. Dacă un funcționar din Primărie ține 50 de numere de înregistrare goale, cum stabilim care e primul venit, primul servit? În felul acesta scăpăm de șpagă: vrei loc de parcare, licitezi și îl obții“.

– wp:paragraph –>

Același lucru ar fi valabil și în cazul dorinței de a se amplasa parcometre cel puțin în fiecare parcare din Zona 1, pentru ca să nu fie angajați parcagii care să păstreze taxele de parcare pentru ei sau să primească de la cel care vrea să parcheze câțiva lei și să închidă ochii, să nu mai încaseze taxa de parcare.

Consilierii locali au atras atenția și asupra cuantumului taxei de parcare în Zona 1, de 7 lei/oră, care ar fi prea mare. Horia Constantinescu crede că nu este o sumă mare deoarece aproximativ aceleași taxe sunt impuse și în alte orașe turistice din România. Aleșii locali au replicat că e mult spus faptul că municipiul Constanța ar fi un oraș turistic!