Politică

Proiectul AUR pentru înființarea Băncii Agricole blocat în parlament de PSD-PNL-USR

AUR, partidul condus de către președintele George Simion, a depus un proiect de lege pentru înființarea Băncii Agricole.

Această bancă ar trebui să aparțină românilor și are drept scop ajutorarea sectorului agricol. FERMIERII români au nevoie de finanțare la dobânzi mici , corecte, comparabile cu cele din statele occidentale.

Un fermier român nu poate concura cu unul din Germania, Franța sau Polonia deoarece acolo finanțările se fac cu dobânzi mici, de 2-3%, în timp ce fermierii români sunt jefuiți cu dobânzi de 8-10%. Dacă un credit are durata de 5-10 ani atunci fermierii români ajung să muncească numai pentru bancă, nu își pot crește afacerea.

România a avut bancă agricolă însă ea a fost privatizată și astăzi este controlată total din Austria. Această bancă nu mai funcționează ca o bancă agricolă, astăzi servește companiile din industria petrolieră și din cea a lemnului. Toate aceste companii sunt în general austriece.

George Simion, președintele AUR, a depus un proiect de lege în parlament. În acest fel fermierii români ar fi fost ajutați iar finanțarea ar fi fost corectă. Banca agricolă ar fi un instrument util prin care societățile românești de la sate ar putea dezvolta lanțul de prelucrare și producție din industria alimentară.

Proiectul de lege este astăzi blocat de PSD și PNL în parlament. Orice proiect bun depus de AUR este respins. Nimeni nu înțelege de ce partidele de la guvernare nu au interesul să ajute pe români și fermierii români.

Astăzi România importă 80% din carnea de porc și 60% din legumele și fructele ce le consumăm. Fermierul român nu are unde să își vândă produsele deoarece acestea nu sunt preluate de marile lanțuri de magazine.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button