Știrea Zilei

Proiect de OUG – Guvernul urmează să impoziteze cu 50% darul de la nuntă și botez

Conform unui proiect de OUG aflat acum în lucru la nivelul Ministerului Finanțelor, în cazul persoanelor la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, impozitul aplicabil ar urma să fie majorat la 50%,

Proiectul de OUG, care încă nu este asumat public de Guvern, trebuie să apară în transparență decizională, să fie adoptat și apoi oficializat pentru a se aplica. Acesta conține mai multe măsuri fiscale, printre care majorarea impozitului pentru veniturile din surse neidentificabile.

„Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate.

Prevederea se găsește la capitolul despre venituri din alte surse, din partea de Cod fiscal referitoare la impozitul pe veniturile persoanelor fizice. Aceasta se referă la controalele derulate de Fisc, în urma cărora se pot stabili sume suplimentare de plată în situațiile în care se identifică venituri nedeclarate.

Adică, dacă ai reușit sa strângi o sumă de bani în urma unui eveniment precum o nuntă, un botez sau orice altă forma “neidentificabilă” pentru ANAF, dai frumos 50% la Stat că sunt atâtea salarii, indemnizații și pensii speciale pentru burtoșii din PSD și PNL.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Din cate stiu eu, donatiile NU SE IMPOZITEAZA.
    Darul de la nunta sau botez este un fel de donatie.
    Astia sunt nebuni?
    Scutesc OMV de plata a miliarde de euro datorie catre statul roman, renunta la datoria istorica a Germaniei de peste 20 miliarde de euro, fara penalitati, etc. si se apuca sa jefuiasca poporul.
    Se pare ca ne intoarcem in anii de dinainte de 1907…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button