Economie

Programul de guvernare – Marius Lulea: „AUR nu va renunța niciodată la moneda națională și nu va adopta nicio monedă digitală obligatorie”

Partidul AUR și-a prezentat programul de guvernare, pe care intenționează să-l pună în practică, când va ajunge la guvernare în 2024. Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea a declarat că partidul nu va renunța niciodată la moneda națională și nu va adopta nicio monedă digitală obligatorie.

Acesta susține că AUR are planuri mari pentru România: „AUR își propune să crească salariul minim brut până la 5000 de lei. De asemenea, se vor reduce contribuțiile la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut.”

Marius Lulea spune că un obiectiv îndrăzneț al AUR este recuperarea acționariatului la companiile strategice, între care OMV-PETROM.

Pachetele majoritare de acțiuni OMV-Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte.

Liderul AUR susține că România trebuie să facă o prioritate strategică extragerea gazelor naturale și a țițeiului din zăcămintele existente.

Mai mult, AUR vrea să repare tot ce a vândut și distrus prin nepăsare actualul ministru al Energiei Virgil Popescu. Se vor finaliza lucrările la toate hidrocentralele și investiția la cele două noi reactoare de la Cernavodă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button