Știrea Zilei

Primarul UDMR din Sf. Gheorghe cere autonomia Ţinutului Secuiesc – Românii au primit amendă pentru că au afișat mesajul „Basarabia e România” pe stadion

Antal Arpad, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, a transmis că România ar trebui să accepte oficial autonomia Ținutului Secuiesc. Reacția acestuia, care e în același timp și președintele filialei UDMR din Sfîntu Gheorghe, a venit după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a propus acordarea autonomiei pentru Corsica.

Iată ce a scris acesta pe Facebook „Vrem ca o clauză inclusă în Constituţia României ca statul român însuşi să stabilească autonomia Ţinutului Secuiesc. Vedem cum Europa se schimbă sub ochii noştri şi consider că este un semn că şi ultimul mare stat naţional a cedat şi a recunoscut nevoile de autonomie ale comunităţilor naţionale”, a scris Antal Arpad.

La meciurile lui Sepsi de acasă, gardurile stadionului sunt împânzite cu steaguri cu însemnele Ţinutului Secuiesc, iar suporterii cântă înainte şi la final imnul ținutului respectiv, dar fredonează şi versurile melodiei Nelkuled, care îi aparţine formației Ismeros Arcok, aceasta fiind un imn neoficial al maghiarilor din întreaga lume.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button