Distribuți acest articol

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, recunoaște că nu are competențe în privința migranților ilegali, dar o să le închirieze o pensiune și probabil aceștia vor rămâne peste iarnă în România.

„Noi, ca primărie, nu avem competențe. De fapt, și Poliția Locală are competențe foarte limitate pentru spații dacă e vorba despre imigranți ilegali. Ce e important este că luăm măsuri pentru a amenaja spații pentru migranții care trebuie carantinați. Avem acest spațiu după gară și a apărut această hotărâre de Guvern cu norme de aplicare pentru legea carantinării prin care acum putem să și decontăm aceste cheltuieli și care ne permite cel mai probabil chiar să închiriem o pensiune pentru cazarea migranților care trebuie carantinați”, a declarat, ieri, primarul Dominic Fritz.

”E o problemă dificilă și mă tem că va rămâne cu noi peste iarnă pentru că situația din Serbia este destul de dramatică, presiunea este foarte mare, s-a închis ermetic granița spre Ungaria. Dar, încă o dată, este competența Poliției de Frontieră”, a mai declarat acesta.


Distribuți acest articol