Distribuți acest articol

Artiștii îi cer primarului să nu taie bugetele pentru cultură alocate de PMB. ”O nouă dispută tinde să adâncească și mai mult falia dintre segmentul cultural independent și cel de stat.”, spun artiștii semnatari

În urma ședinței din data de 21.04.2021 dintre reprezentanții Asociației MUZE și Liliana Maria Teoderiuc Fedorca, Directorul Executiv al Direcției Cultură, Învățământ, Turism și Georgiana Turcu, Șef Serviciu Direcției Cultură, Învățământ, Turism, a reieșit că aceste instituții culturale promovează și lucrează cu artiști independenți și s-a avut în vedere includerea acestora și în proiectele desfășurate în 2021. Mai mult, este nevoie de o deschidere mai mare din partea PMB spre a lucra cu artiști independenți și chiar de o infuzie de buget în acest sens, întrucât se pot crea programe deosebite în folosul cetățenilor, cum a fost și exemplul programului “Vacanța activă”.

Un element care trebuie luat în considerare este accesul la cultură, fapt pentru care trebuie avut în vedere că nu este impus instituțiilor de cultură subvenționate să fie economic viabile. Prețul biletelor la evenimentele culturale organizate de instituțiile de stat sunt mai mult decât accesibile, fiind o diferență sesizabilă între acestea și cele din zona privată, dată fiind această subvenție. A o limita, înseamnă a ridica implicit și costurile suportate de spectatori si ar restricționa și mai mult accesul la cultură.


Distribuți acest articol