Politică

Președintele USR își începe cu stângul mandatul – Elena Lasconi: „Căsătoria o văd între un bărbat şi o femeie. Fără nicio discuţie”

Elena Lasconi, noul preşedinte al USR, a declarat miercuri că în privinţa familiei tradiţionale are o singură sensibilitate cu căsătoriile, ea precizând că vede căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie şi adăugând că susţine parteneriatul civil cu toată fiinţa ei, fără nicio discuţie. Statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui, a mai spus aceasta.

Elena Lasconi a fost întrebată, după ce a câştigat preşedinţia partidului, despre poziţionarea privind familia tradiţională, ştiind că acesta este motivul pentru care a fost exclusă de pe lista pentru alegerile europarlamentare.

”V-am spus, am o singură sensibilitate cu căsătoriile, căsătoria o văd între un bărbat şi o femeie (..) şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro libertate şi eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui, ci ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta”, a spus Lasconi.

Ea a precizat că ”singurul partid progresist este PSD”. ”Eu nu am auzit (..) vreodată să îl fi întrebat pe Ciolacu despre treaba cu gay. Ce părere are el? Că ei se declară progresisţi, la noi nu spune nicăieri că suntem progresişti”, a mai afirmat Lasconi.

”Centru-dreapta, partid pro-libertate, aia înseamnă respect faţă de cetăţean, statul nu trebuie să intervină în viaţa omului”, a mai spus ea. 

Lasconi a mai declarat că din toate discuţiile pe care le-a avut cu cei din comunitatea lgbt, ”ei sunt foarte supăraţi pentru că sunt folosiţi cumva ca masă de manevră, în alegeri, la patru ani se aduce vorba despre ei dar de fapt nimeni nu are o aplecare serioasă asupra parteneriatului civil. Noi avem proiect, din câte ştiu”, a explicat aceasta. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button