Știrea Zilei

Președintele României nu se mai poate deplasa nici măcar de la Constanța la Sibiu fără un avion de lux, plătit din bani publici

Iată ce scrie Recorder:

Președintele României nu se mai poate deplasa nici măcar de la Constanța la Sibiu fără un avion de lux, plătit din bani publici. Așa a ajuns, în prima jumătate a acestui an, la cinci tipuri de avioane diferite, din game de top, închiriate în cinci luni.

Am vrut să vedem în ce măsură închirierea unui business jet și, pe deasupra, secretizarea costurilor de călătorie mai sunt pe undeva o obișnuință. Așa că am făcut un test, cerând aceste informații mai multor instituții prezidențiale din țări europene reprezentate simultan la același eveniment. Concluzia nu e tocmai surprinzătoare: România se dovedește singura țară din UE în care președintele merge cu avioane private ca apoi să secretizeze costurile.

Așa că am mers mai departe încercând să găsim răspunsuri la trei întrebări esențiale: Cât costă un astfel de zbor? De când au intrat avioanele private în normalitatea prezidențială? Și cine a decis că toate acestea devin brusc secrete?

📩 Recorder a cerut public desecretizarea informațiilor legate de costurile călătoriilor prezidențiale.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button