Știrea Zilei

Președintele Iohannis a acumulat peste 20 de ani de vechime la catedră în toată această perioadă în care n-a mai predat o zi

Klaus Iohannis a acumulat peste 20 de ani de vechime la catedră în toată această perioadă în care n-a mai predat o zi.

Acesta a lucrat 15 ani în calitate de profesor de fizică. În 2000, a devenit primar al Sibiului, dar și-a rezervat catedra la Colegiul Brukenthal, pe motiv de ocupare a unei funcții publice.

Conform articolelor 255 și 304 din Legea Educației nr. 1/2011, cadrele didactice titulare care ocupă alte funcții publice, au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții. 

Președintele va primi și o pensie pentru activitatea profesională, pe lângă cea pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni.

Totodată, pe postul rezervat (art.296) nimeni nu se poate titulariza, acesta fiind ocupat de suplinitori sau de profesori detașați. Ceea ce înseamnă că Iohannis se poate întoarce oricând la catedră.

În aceeași ordine de idei, este permisă cumularea funcțiilor publice (art.304) cu activitatea didactică și de cercetare pe toată durata mandatului sau a numirii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Adica “dulapul” asta e posibil sa fi distrus viitorul unor copii in tot acest timp de provizorat in cazul postului blocat fara rost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button