Știrea Zilei

Premierul Ciucă s-a decis – Crește vârsta de pensionare la 70 de ani. Speranța de viață fiind la 72 de ani…

În cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL, premierul Nicolae Ciucă și liderul PNL, Florin Cîțu, au prezentat un plan pentru noua sesiune parlamentară.

Printre marile proiecte discutate se află și cel legat de creșterea vârstei de pensionare, dar și interzicerea cumulului pensie-salariu. Propunerea Guvernului PNL este creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

Pe cele două proiecte s-a propus ca Nicolae Ciucă să își asume răspunderea în fața Parlamentului, asta pentru a evita complicațiile legislative și prelungirea discuțiilor din Parlament, au precizat surse din PNL.

România are o speranță de viață undeva în jur de 70 ani, fapt ce pare absolut abominabil faptul că guvernul PSD/PNL/UDMR dorește să urce vârsta de pensionare la 70 de ani. Practic mulți români nu prea se vor mai bucura de pensie.

În acest moment, vârsta de pensionare este de 65 de ani la bărbaţi şi 63 de ani la femei, iar speranţa de viaţă la naştere în România este de 72 de ani pentru bărbaţi şi de 79 de ani pentru femei. Cu vârsta de pensionare împinsă până la 70 de ani, aceasta ajunge să concureze speranţa de viaţă, cel puţin în cazul barbaţilor fiind cu doar doi ani sub.

Este o situaţie la care s-a ajuns prin pierderea constantă a locurilor de muncă, tot mai puţin angajaţi ajungând să susţină prin contribuţii pensiile publice. Şi, cu spectrul digitalizarii în faţă, vom ajunge în curând la un număr şi mai mic, pentru că nu prea există în acest moment alternative viabile în piaţa muncii pentru angajaţii ale căror posturi sunt concurate cu succes de roboţi (casiere, lucrători în HoReCa, dar şi în administraţie).

Sistemul de pensii din România este în colaps și nu prea se văd raze de speranță pe viitor din cauza migrației masive în țările occidentale care ne jefuiesc forța de muncă. Nu e vina Occidentului ci a clasei politice mafiote care ne conduce de 32 de ani cu PSD și PNL alternând la putere sau conducând împreună cum este cazul actual.

La fel ca și sistemul de pensii, clasa politică a eșuat. Klaus Iohannis a spus cu subiect și predicat că statul a eșuat. Ce facem? Schimbăm sistemul politic și bineînțeles schimbăm capul statului eșuat. Ceea ce face astăzi guvernarea PSD/PNL/UDMR este cea mai mare batjocură la adresa românilor ce au stat o viață în câmpul muncii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button