ActualitateOpiniiParlamentPolitică

Propunerea AUR privind creșterea pensiilor: în sumă fixă, la fel și pentru săraci și pentru bogați. Au cerut și eliminarea pensiilor speciale

George Simion, președintele AUR, vine cu o propunere inedită privind creșterea pensiilor și anume ca acest lucru să se facă în sumă fixă și nu prin creștere procentuală.

Creșterea în sumă fixă ar ajuta mai mult bătrânii care au pensii mai mici.

Această procedură ar presupune identificarea sumei totale ce poate face obiectul majorării pensiilor românilor iar această majorare să fie distribută în mod egal la toți bătrânii țării.

Specialiștii susțin că guvernul ar avea la dispoziție aproximativ 5 miliarde de euro ca să aloce pentru această problemă. Acești bani ar proveni din creșterea de masă monetară deoarece prețurile au explodat pentru că s-au printat bani fără acoperire. Astăzi sunt pe piață cu 40% mai mulți bani decât acum 3 ani. Acest lucru a generat inflație deoarece creșterea nu a fost economică.

Propunerea PSD și a PNL urmărește creșterea procentuală a tuturor pensiilor însă acest lucru ar duce la o mare nedreptate. Există pensii mici de 1.000 de lei și există pensii speciale mari și de 80.000 de lei. O creștere procentuală cu 15% ar face ca bătrânii cu pensie mică să primească doar 150 de lei în timp ce românii care au pensii foarte mari, pensii speciale, ar primi 12.000 de lei.

Degeaba PSD se prezintă ca și apărători ai bătrânilor țării, în realitate ei sunt cei care împreună cu PNL au instituit sistemul de privilegii, lăsând restul țării în sărăcie.

Ori putem vedea cu ușurință că o creștere în sumă fixă a tuturor pensiilor, spre exemplu cu 500 de lei, ar ajuta mai mult bătrânii cu venituri mici în timp ce persoanele care dispun de pensii speciale oricum au venituri cu mult mai mari.

De asemenea Alianța pentru Unirea Românilor susține eliminarea pensiilor speciale și care reprezintă un privilegiu și nu un drept. Această condiție este pusă și de partenerii europeni care nu mai sunt dispuși să finanțeze statul român dacă noi plătim privilegii către anumite clase socio-profesionale.

De ce ar da nemții bani pentru ca românii să facă investiții din moment ce politicienii români oferă pensii speciale? Ar fi lipsit de logică și de respect pentru contribuabilul neamț.

România ar putea pierde fondurie europene dacă partidele politice nu elimină pensiile speciale până la finalul acestui an.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button