Distribuți acest articol

Deputatul PSD și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, afirmă cu tărie că masca trebuie să rămână obligatorie în spațiul public, iar amendamentul depus în Parlament de deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber este o măsură riscantă, pentru că noi trebuie să respectăm deciziile de la Bruxelles.

Amendamentul amintit este asumat de trei deputați AUR: Raisa Enachi, care este şi autorul amendamentului, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

În motivarea amendamentului, cei trei parlamentari susțin că “nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștilot timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”.

“Eu cred că domnul Simion are dreptate în măsura în care România, sau alte țări pentru că este o măsură care se aplică în Uniunea Europeană în Marea majoritatea situațiilor, nu mai are loc transmitere comunitară.

În momentul în care transmiterea comunitară nu mai are loc atunci sigur că se poate trece la această măsură.

Eu vreau să vă spun că și dvs. aveți dreptate atunci când spuneți că dacă este o persoană singură care merge pe stradă, sau dacă merge cu bicicleta, nu ar trebui să poarte mască e adevărat.

Problema este că sunt multe alte situații în care există aglomeraţie, în care riscul de transmitere există și nu poţi să faci această diferențiere pentru că într-un anumit moment ești, să spunem într-o zonă lipsită de pericol și în momentul următori ești în zona glomerata unde există pericolul de transmitere a infecției”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.


Distribuți acest articol