Harta României Mari a ajuns în Guvernul Poloniei. Harta i-a fost dăruită lui Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, de către George Simion cu ocazia vizitei de lucru de la Varșovia.

Liderul AUR preciza într-un interviu că nu a ales întâmplător să viziteze Varșovia, ci pentru a transmite un semnal pentru cooperare dintre România și Polonia.

Conducătorii noștri de până acum au vândut aproape toate companiile aflate în proprietatea statului, astfel că privim către Polonia ca la un model. Trebuie să readucem România la gloria sa de odinioară, de exemplu, la perioada interbelică”, a mai spus Simion.

Ar putea fi o captură de ecran Twitter cu 2 persoane, persoane în picioare şi text care spune „Janusz Kowalski @JKowalski_p... From @georgesimion, the leader of the #AUR party and a member of the Romanian Parliament, have received a map of Romania from 1929- when Poland and Romania were neighbours. Thank you for the beautiful gift which decorates my office at @MAPGOVPL! See you in Bucharest! 3 2 6”

Reamintim că George Simion, copreședintele AUR, a efectuat o vizită de lucru în Polonia, unde a avut întrevederi cu reprezentanți ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege și Justiție) și Partidul Solidaritatea Poloneză. Discuțiile cu conservatorii polonezi au vizat situația companiilor de stat strategice, dar și proiectul de lege împotriva cenzurării internetului. Sursa 60m.ro