Știrea Zilei

Poliția se face de râs – Nu există niciun fel de infracțiune AUR – Procurorii nu au dovezi în scandalul falsificării listelor de semnături

În contextul în care George Simion, co-președinte AUR este bănuit că ar fi instigat membri AUR și angajați din Parlament să falsifice liste de semnături pentru candidatura independentă a lui Silvestru Șoșoacă, AUR a avut o primă reacție, prin vocea co-președintelui Claudiu Tîrziu.

„Avem parte de un abuz greu de descris, un episod foarte trist pentru democrația noastră pe care nu îl mai credeam capabil, nu îl mai credeam posibil în 2024, parcă e desprins din timpul Comunismului. Asistăm la zvârcolirea sistemului disperat că îi scapă puterea printre degete. AUR a crescut mult prea mult pentru gustul lor, AUR e de neoprit și atunci încearcă, așa cum au învățat, cu mijloace totalitare (…) Eu vreau să luați notă de următorul lucru: tot ce s-a petrecut astăzi este un abuz. Angajații noștri de la partid, colegii de la grupul parlamentar AUR, au fost ridicați ca niște infractori din stradă, au fost percheziționați și umiliți în fața vecinilor, deși nu au fost decât citați în calitate de martor, au fost puși să dea semnături în cadrul audierilor… foarte multe chestiuni de ordin tehnic care nu au fost respectate… Acest atac este făcut de acest sistem disperat că-i scapă puterea.

Nu există niciun fel de infracțiune AUR, nu există niciun fel de probă împotriva noastră, respingem maniera totalitară în care acționează forțele de ordine împreună cu magistrații la ordinul celor care conduc azi România, PSD-PNL.

Nu am comis nicio infracțiune, nu există nicio probă împotriva noastră, nu a fost nimeni declarat inculpat. Colegii noștri au fost traumatizați, ținuți ore întregi pe holuri aici, fără să aibă vreo calitate (…) Nu există nicio acuzație a procurorilor, este doar un comunicat al procurorilor. AUR nu e parte la nicio infracțiune“, a afirmat Claudiu Tîrziu.

Parchetul General afirmă, miercuri, în contextul audierii lui Silvestru Șoșoacă, unul din candidații independenți la alegerile europarlamentare, în legătură cu semnăturile necesare participării sale la alegeri, că un deputat, lider parlamentar, ar fi coordonat o operațiune în care s-au falsificat semnături necesare candidaturii unui independent, surse judiciare spunând că ar fi vorba despre liderul AUR, George Simion.

AUR acuză „un atac al sistemului disperat că-i scapă puterea’

Președintele AUR, George Simion, afirma că „statul-paralel a ieșit la atac” împotriva formațiunii politice pe care o conduce. Acuzațiile apar miercuri, în aceeași zi în care a izbucnit un scandal legat de posibila falsificare a unor liste cu semnături pentru alegerile europarlamentare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button