Știrea Zilei

PNL pune statuia Regelui Ungariei în Cetatea Oradea – Dan Tanasă: „Slugile ridică statui stăpânilor”

La Oradea s-a dat jos statuia voievodului Mihai Viteazul și se amplasează statuia lui Ladislau al Ungariei. Deputatul AUR Dan Tanasă a scris pe Facebook un mesaj foarte dur legat de acest subiect.

În Oradea lui Bolojan ,,cel mult lăudat,, s-a desființat Ansamblul folcloric Crișana, revista Familia, s-a ținut în dulap de scânduri timp de 7 ani statuia lui Mihai Eminescu, iar bustul lui Emanoil Gojdu s-a mutat din spațiul central, s-a dat jos statuia voievodului Mihai Viteazul iar acum primăria a construit  un soclu pe care să fie așezată statuia regelui maghiar Ladislau.

Deci avem de-a face cu un Bolojan care slujește la mai mulți stăpâni. Nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără susținerea necondiționată a GUVERNULUI Român, indiferent de culoarea politică a premierului.

După mai bine de 360 de ani, o statuie a Sfântului Ladislau, considerat întemeietorul orașului Oradea, va fi amplasată în Cetate. Statuia ecvestră a fost dusă luni în fortăreață, pe bucăți, și urmează să fie asamblată, respectiv finisată.

Monumentul a fost realizat la inițiativa Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, care a obținut sprijinul municipalității pentru ca acesta să fie expus în Cetate, pentru a cinsti memoria regelui sfânt al Ungariei.

Nu se știe exact când anume va fi dezvelită aceasta în curtea fortăreței locale.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button