Recomandarea redacției

PNL, PSD și USR nu au vrut eliminarea subvenției politice – Marius Lulea: Escrocii tot escroci rămân, nu mulțumești gura hoțului

Partidele sistemului sunt dependente de banii de la bugetul de stat, motiv pentru care au votat astăzi pentru respingerea inițiativei AUR privind eliminarea subvențiilor destinate formațiunilor politice, urmând ca sumele astfel economisite să fie utilizate în scop social.

În ședința de marți, 22 martie, a avut loc un schimb de replici dure între George Simion și mai mulți deputați de la PNL, PSD și USR. Liderul AUR a punctat faptul că aceste subvenții au crescut de 31 de ori începând cu anul 2008, în timp ce România a sărăcit.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în 2008, subvențiile plătite partidelor politice au fost în valoare de 8,1 milioane de lei. Acestea au crescut exponențial și au ajuns, în 2019, la suma totală de 253 milioane de lei. Între 2008-2019, subvențiile partidelor politice au crescut de 31 de ori, în timp ce alocațiile de stat pentru copii de-abia dacă cu crescut de 2 ori.

George Simion a subliniat că AUR vrea să pună punct jafului din banul public, partidele politice având posibilitatea să-și susțină activitatea și să-și acopere eventualele cheltuieli din donații și contribuții ale membrilor.

Marius Lulea, vicepreședinte AUR, susține că este vorba de peste 20 de milioane de lei lunar, mită oferită politicienilor. Ei s-au jurat atunci că nu mai fură dacă le dăm banii, dar nu s-au ținut de cuvânt: au furat.Escrocii tot escroci rămân, nu mulțumești gura hoțului, a scris vicepreședintele AUR pe Facebook.

Back to top button