Știrea Zilei

PNL a redefinit democrația – Niciun liberal nu a ieșit din cuvântul lui Iohannis la Congres

Nicolae Ciucă a fost ales duminică președinte al Partidului Național Liberal cu 1.060 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și 60 de voturi anulate. Niciun liberal nu a avut curajul să iasă din cuvântul rostit de la Cotroceni. Klaus Iohannis nu a dorit să vină la Congresul PNL, având în vedere că lucrurile erau deja aranjate…

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la Congresul Extraordinar al PNL de duminică deoarece „are o activitate furibundă” la instituţiile europene, unde se preocupă de criza geopolitică

Prim-vicepreședinții Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu au fost susținătorii moțiunii lui Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă conduce din toamna trecută guvernul PSD-PNL-UDMR, cu 23 de miniștri din care o singură femeie (Gabriela Firea la Ministerul Familiei).

Așadar, Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL. Nu e nicio surpiză, pentru că nu a avut contracandidat la Congresul Extraordinar organizat în doar câteva zile de la demisia forțată a lui Florin Cîțu de la șefia partidului.

Premierul a promis stabilitate și armonie, atât în PNL, cât și în coaliție. În discursul său a subliniat că se va concentra pe reforme, pe investiții, dar și pe măsuri sociale.

A garantat respectarea statului de drept și a valorilor europene, dar și pe cele tradiționale ca familia, biserica și armata. Din mesajul său nu au lipsit primarii, proiectele locale pe bani europeni sau prin programul Anghel Saligny.

Toate acestea au fost aplaudate de liderii care acum doar șase luni îl susțineau pe fostul președinte PNL.

Back to top button