Distribuți acest articol

Angajații Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București sunt acuzati că nu bagă în sistem cazurile de Covid-19 care sunt semnalate în urma testelor efectuate la clinica “OK Medical”. Este vorba de peste 3000 de cazuri din luna Februarie 2021 și până astăzi care nu au fost introduse în aplicația CORONA FORMS de către angajații DSP.

„OK Medical a formulat și transmis astăzi, 01.04.2021, două plângeri penale împotriva angajaților DSPMB. Plângerile au fost înregistrate la DIICOT și DNA și au în vedere săvârșirea mai multor infracțiuni posibil săvârșite de angajații DSPMB inclusiv infracțiunile de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor,

Totodată astăzi, 01.04.2021,  Compania a transmis și către Ministerul Sănătății o adresă de clarificare a situației din cadrul DSPMB, instituție care refuză să îndeplinească obligațiile legale impuse prin Ordinul nr. 2.240 din 30 decembrie 2020 emis de Ministerul Sănătății.

Această acțiune nelegală a angajaților DSPMB a generat și generează o serie de efecte: raportarea eronata a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, neinstituirea obligației de izolare pentru pacienții depistati pozitivi, punerea în imposibilitate a pacienților de a beneficia de concedii medicale, punerea în imposibilitate a pacienților de a beneficia de îngrijiri medicale, prejudicii grave de imagine ale Companiei noastre etc.

De menționat faptul că recomandările DSPMB cu privire la măsurile restrictive aplicabile NU au respectat recomandările epidemiologilor din cadrul DSPMB, ci au fost redactate de “specialiști” care NU sunt epidemiologi sau infecționisti.”, arată cei de la clinica OK Medical.


Distribuți acest articol