ActualitateMagazin

Piețele din Oradea rămân deschise! ADP va demonta ușile și pereții piețelor pentru a le transforma în spații deschise (FOTO / VIDEO)

Primarul Florin Birta a anunţat, sâmbătă, o soluţie pentru a lăsa în funcţiune pieţele agroalimentare închise în municipiu.

„Să fie deschise!”

Angajaţii Administraţiei Domeniului Public vor demonta până luni uşile şi pereţii pieţelor Rogerius, Decebal şi Nufărul pentru a le transforma în spaţii deschise.

„Produsele agro-alimentare vor fi comercializate în continuare în aceleaşi locaţii, cu respectarea unor reguli”, a declarat primarul Birta într-o transmisie pe propria pagină de Facebook.

Edilul a spus că pieţele orădene vor rămâne deschise cu instituirea unor măsuri suplimentare de precauţie împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19.

„Până luni, ADP va demara înlăturarea pereţilor laterali din aceste locaţii, care vor putea fi demontaţi, pentru a asigura o circulaţie cât mai bună a aerului, vor fi asigurate fluxuri separate de intrare şi ieşire la fel ca în supermarketuri, masca de protecţie va fi purtată obligatoriu în incintele respective, nu sub nas şi nu sub bărbie”, a anunţat primarul.

Cu măsuri de protecţie…

Birta a spus că ADP va rezilia contractele de închiriere a mesei încheiate cu vânzătorii de produse agro-alimentare care vor fi prinşi că nu poartă corect masca de protecție.

Municipalitatea va cere Poliţiei, Poliţiei Locale şi angajaţilor ADP să facă verificări periodice în pieţe cu privire la respectarea măsurilor de siguranţă.

Bazarul se închide!

În ceea ce priveşte vânzarea de produse nealimentare din pieţele Rogerius, Decebal şi Nufărul, secţiunile de bazar se vor închide începând de luni.

La fel, Birta a mai anunţat că Piaţa 100 îşi va suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată începând de săptămâna viitoare, duminică urmând să fie ultima zi în care orădenii mai pot intra la piaţa de vechituri.

Birta şi-a încheiat transmisia cu un apel către orădeni. 

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button