Distribuți acest articol

E România, țara minunilor ce țin trei zile, țara unde toți incompetenții sunt puși în funcții pe criterii politice. De la femeia de serviciu până la shiorul de la Cotroceni, toți sunt numiți în funcție de interesele unor grupări interesate să fure și să jefuiască bugetul statutului.

Avem un ministru de Interne cu dosar ținut la sertar, pentru un caz la fel de grav ca cel de la București din cartierul Andronache. În accidentul ministrului Lucian Bode nu a murit nimeni, dar asta a fost doar o întâmplare. Într-o țară normală și președinții merg la pușcărie dacă încalcă legea. Da. Spre exemplu, Nicolas Sarkozy, fost președinte al Franței a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

La noi justiția e condusă de infractori în robă. Sunt cunoscute cazuri de avocați, procurori și judecători care aranjau dosare pentru clienți în schimbul unor sume de bani ce pornesc de la 50.000 de euro în sus. Mai mult, acești infractori în robă apar pe la Antena 3 și România Tv și ne dau nouă lecții despre jusțiție și corectitudine.

Echipele alea speciale ale Poliției se antrenează să coboare în rapel sau să intervină în forță. Cum de a fost posibil ca un pensionar în vârstă de 68 de ani să fie lăsat să ucidă două persoane, nu mai spunem că acești incompetenți de la IPJ Bacău care au luat totul ca pe o glumă. Toată poveste a durat ore întregi în care polițiștii au stat de vorbă cu pensionarul în loc să acționeze în forță.

Ne mai uităm și noi la acțiunile poliției britanice și americane, dar de fiecare dată am observat la astfel de acțiuni au și doi, trei, lunetiști special antrenați pentru situații de acest gen. În momentul în care nu se răspunde la cererile negociatorului, aceștia primesc ordin să acționeze letal, pentru că nu poți să permiți pierderea de vieți omenești.

Noi suntem în România, țara cu generali la 42 de ani și pensii speciale. Irina Alexe a ajuns secretar de stat după ce a ieșit la pensie la 42 de ani, în timp ce adevărații polțiști nici nu pot visa la pensii de 13.0000 de lei pe lună. Da, generali la apelul bocancilor, pentru că adevărații profesioniști sunt dați afară din sistem. Ei sunt incomozi pentru sistemul mafiot de la vârful IGPR. Toți sportivii de la Dinamo, care nu au nici în cot nici în mânecă cu funcția de polițist primesc grade de ofițer și salarii impresionante, în timp ce alții la 35 de ani au mii de acțiuni pe teren, și-au riscat viața și primesc un salariu de mizerie.

Deci, să mai analizăm un pic. Un cuplu de pensionari au mers special pregătiți la acel apartament cu șoricei și au plănuit să îi sechestreze pe acei muncitori nevinovați pentru a cere o despăgubire de 300 de mii de lei și o repunere în drept asupra apartamnetului pierdut în instanță pentru datorii.

Poliția din Bacău a tratat evenimentul ca pe o glumă a unui pensionar nebun

Cât timp să negociezi cu nebunul și-l convingi să-i lase în pace pe oamenii ăia, legați de mâini? Câte ore scrie la manual că merge să te bazezi pe asta?

Mare minune să nu fi crezut inteligenții ăștia cu chipiu sau cagulă că Gheorghe Moroșanu e înțeles cu muncitorii și că jucau toți la șantaj, pentru 300.000 de lei ceruți de la firma devenită proprietara apartamentului! Aveau și un oarecare indiciu dubios: cum să reușească un bărbat de 65-67 de ani să lege la mâini cu „șoricei” un bărbat de 36 de ani și un altul de 52. Greșită logică.

Orice ar fi gândit, polițiștii au datoria să acționeze nu să stea la gargară cu infractorul ore întregi

Blocul din Onești unde a avut locc tragicul eveniment are două intrări, față și spate. Criminalul a stat cu ostaticii pe balcon și negocia, fiind filmat de vecinii de vizavi și de televiziunea locală.

În orice moment puteau acționa trupele speciale în forță sau un lunetist special antrenat pentru astfel de situații îl putea elimina pe agresor în momentul în care negociatorul constata că acesta devine instabil și extrem de periculos. Își puteau asuma riscul ca acest criminal, Ghoerghe Moroșanu, să lovească o dată cu cuțitul, dar poate nu reușea să ucidă doi oameni nevinovați.

Procurorii să scoată dosarul lui Bode din sertar și să fie judecat în regim de urgență

Ca să înțelegem de ce totul de la cap se împute. Tu ai un ministru care a fost implicat într-un accident, fapt cunoscut la nivel public și nu se i-a nici o măsură. De ce credeți voi că acest individ, Lucian Bode, a fost mutat șef de la Transporturi la Ministerul de Interne? Fix pentru a fi protejat de justiția coruptă din România, iar dosarul lui să fie pus la sertar. Așa se lucrează în justiție în această țară.

De ce credeți că s-a dat dovadă de incompetență crasă în acest caz de dublă omucidere? Pentru că șefii ăia impostori din poliție sunt numiți politic și nu îi trage nimeni la răspundere. Profesioniștilor din poliție le sunt înscenate dosare, pentru a fi trași pe linie moartă și reduși la tăcere. Totul pleacă de la vîrful IGPR. Aflam de la fostul ministru al Internelor, Marcel Vela, despre un ofițer la crima organizată care controla clanurile interlope din București.

Nu vă imaginați că le ținea sub control, sta cu ele la masă și derula afaceri se sute de mii de euro lunar. Dosarele se fac la comandă. Poliția de la crima organizată lucrează cu infractorii de pe stradă și le oferă protecție în schimbul informațiilor. Dacă ”prăduiești” pe cineva, ai dreptul să comiți infracțiuni la liber fără a fi tras la răspundere. Așa lucrează Poliția în România.

De ce credeți că ne-am mplut de clanuri. Mergi într-un oraș sărac ca Strehaia, unde oamenii nu câștigă mai mult de 1500 de lei pe lună, însă în drum spre serviciu îi privesc pe infractorii cu ceafa lată cum ies din curțile palatelor cu bolizi de sute de mii de euro.

Oare ce eveniment are loc în creierul românului cinstit, pus în fața unei asemenea scene?

Acești infractori cu ceafa lată nu știu nici să citească și primesc permisul pe șpagă cu 1500 de euro de la Direcția de Permise(cazul Suceava). Nu avem o situație singulară. Un cetățean onest care merge să dea examenul auto, nu îl primește până nu dă patru, cinci sute de euro, șpagă polițistului examinator.

Asta e realitatea. O parte din corpul polițiștilor sunt infractori în uniformă, iar asta trebuie să se schimbe. Avem nevoie de o lege a ilicitului eficientă. Toți trebuie să fie verificați la sânge în privința averilor, dacă vrem dreptate în țara asta. Nu se mai poate așa!


Distribuți acest articol