Politică

Pensiile cresc doar de ochii lumii – Ciolacu le impozitează cu 10% – În schimb, românii suportă luxul politicienilor

Marius Lulea, prim-vicepreşedintele AUR, a adus critici dure la adresa Guvernului după anunțul că, după ce pensiile vor fi majorate, vor fi impozitate cu 10%.

„Guvernul a anunțat că vrea impozitarea cu 10% a pensionarilor care beneficiază de venituri ce depășesc suma de 2.000 de lei. În timp ce parlamentarii primesc lunar aproximativ 50.000 de lei, pensionarii trebuie să suporte luxul politicienilor.

Anunțul triumfalist că vor crește pensiile a fost doar de fațadă. Practic, le-au crescut doar ca să aibă de unde să le taie. Prin impozitarea cu 10% a pensiilor peste 2.000 de lei se anulează atât majorarea cu 13,8% de la 1 ianuarie, cât și anunțata recalculare ce va avea loc pentru luna septembrie 2024. În loc să impoziteze pensiile mari, pensiile speciale, PSD și PNL tot de la pensionarii cu venituri mici vor lua bani.

Se confirmă ceea ce spuneam în momentul în care s-a adoptat noua lege a pensiilor: este doar o încercare de a-i păcăli pe români!

Marcel Ciolacu minte tot timpul. Deja ne-am obișnuit ca toate măsurile pe care cei de la PSD și PNL le anunță cu privire la pensionari să fie doar praf în ochii acestora. Să nu uităm că majorările promise prin legea pensiilor 127/2019 nu au fost puse în aplicare. Le-au adoptat cu un mare festivism, dar când a venit vorba să le și aplice le-au spus pensionarilor că nu se poate, că nu au bani.

La fel se va întâmpla și acum cu măsurile din noua lege a pensiilor votată anul acesta. Nimic nu se va aplica!”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button