Distribuți acest articol

Faptul că încă nu avem un verdict final în cazul tragic din 2015 de la clubul Colectiv este penibil și ne arată că justiția nu este perfectă, dar mai ales nu este aplicată pentru toți. Curtea de Apel Bucureşti se pregăteşte să schimbe încadrarea juridică a faptelor de care e acuzat Piedone, în infracţiuni pentru care Codul Penal prevede pedepse mai mici.

Cristian Popescu Piedone, primar al sectorului 4 la data producerii incendiului din Colectiv, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu producerea unor consecinţe deosebit de grave.

În cazul lui Cristian Popescu Piedone şi a funcţionarelor din Primăria Sectorului 4, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Ganea, care au dat autorizaţia de funcţionare Clubului Colectiv, judecătoarea Dumitrache a precizat că trebuie stabilit dacă abuzul în serviciu de care ei sunt acuzaţi a fost săvârşit cu intenţie sau din culpă. 

De asemenea, instanţa a mai pus în discuţie şi eliminarea din lista acuzaţiilor a art. 309 din Codul Penal, care prevede că pentru faptele care au produs consecințe deosebit de grave limitele pedepsei se majorează cu jumătate.


Distribuți acest articol