Politică

Partidul care a susținut în trecut mesajul anti-corupție, a ajuns astăzi partidul anti-justiție

Partidul care a susținut în trecut mesajul anti-corupție, a ajuns astăzi partidul anti-justiție. Liderii săi, altfel, milionari, au făcut scut în jurul celor cu probleme de integritate.

Mai mult, USR i-a nominalizat pe unii dintre aceștia în calitate de candidați în alegerile locale sau cele europarlamentare!

Un exemplu sugestiv în acest sens este fostul președinte al USR, Dan Barna, cel care deschide lista USR pentru alegerile europarlamentare. Acesta a fost reclamat la DNA de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă pentru „posibilă săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Un alt client al Justitiei pe listele USR este fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Deși este urmărit penal de DNA pentru o fraudă de 1 miliard de euro în dosarul vaccinurilor, acesta candidează pe listele USR pentru un loc în Parlamentul European.

Un caz la fel de celebru prin rezonanța sa este al primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Aceasta a fost trimisă în judecată după ce a fost acuzată că s-a numit singură manager de proiect într-un program anticorupție și s-a și plătit. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru USR să o susțină în alegeri.

Urmărit penal de DNA este și primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu. Acesta a fost, la fel, susținut de USR pentru un alt mandat de primar.

Pentru că la fel ca și viceprimarul USR Flavia Boghiu, deja inculpat în dosarul de corupție deschis după încredințarea catacombelor de După Ziduri, Asociației AMURAL și Allen Coliban are patru dosare penale deschise pe numele său.

Practic, prin poziția sa, USR promovează penali în funcții publice și chiar la nivelul Parlamentului European. Mai mult, USR a devenit partidul anti-justiție din România. În loc să susțină independența justiției, ei atacă acțiunile acesteia.

Astfel, liderul USR, Cătălin Drulă, a acuzat în repetate rânduri dosarele fabricate la comandă politică. Potrivit mai multor articole de presă, această întoarcere de arme împotriva Justiției este în strânsă relație cu dosarul deschis de DNA lui Florian Coldea. Despre fostul general al SRI se știe că a fost părintele din umbră al USR, iar acum este interesat să pună presiune pe instituția care îl anchetează.

Pentru toate atacurile sale la adresa Justiției, Consiliul Sueprior al Magistraturii a acuzat oficial USR și implicit pe Cătălin Drulă că prejudiciază imaginea DNA și a conducerii acestei instituții. De notat că liderul USR este și el un potențial penal. Dacă luăm în calcul modul în care, după doar câteva luni, a ieșit din funcția de ministru al Transporturilor mai bogat cu 3 milioane de euro.

LISTA PENALILOR USR


Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății

Ioana Mihăilă, fost ministru USR al Sănătății

Dan Barna, fost președinte USR și fost vicepremier USR

Clotilde Armand, primar USR Sectorului 1

Lucian Viziteu, primarul municipiului Bacău

Allen Coliban, primar USR Brașov

Flavia Boghiu, președinte USR Brașov și viceprimar Brașov

Dominic Fritz, primar USR Timișoara

Adriana Miron, administrator public Brașov

Cerasela Ionela Cocalea, membră USR și funcționar în Primăria Bacău

Cristian Plută, director adjunct la Administrația Spitalelor din București

Oana Sivache, fost director al Administrației Spitalelor din București

Cristina Horotan, USR Șelimbăr

Doboș Nicolae-Daniel, condamnat pentru omor cu premeditare

Gheorghe Orbu, primar USR în jud. Prahova

Claudiu Chiriac, președinte USR Mehedinți, propus prefect.

Gigel Nicolae Haiduc, candidat USR PLUS la Primăria Câmpeni din Alba

Neag Gabriel Samir, candidat USR la CL Vișeu de Sus, arestat preventiv pentru trafic de droguri.

Ciprian Grosu, primar USR al Comunei Rediu, Jud. Iași, cercetat penal pentru agresarea unei femei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button