Știrea Zilei

‘Partenerul strategic’ ne-a taxat – Guvernul Ciucă a plătit americanilor peste 1 miliard de euro pentru gazele din Marea Neagră

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la ceremonia de semnare a contractului de vânzare-cumpărare pentru preluarea de către Romgaz a participaţiei companiei Exxon aferente perimetrului Neptun Deep, că este un pas important pentru ţara noastră cu privire la exploatarea resurselor naturale din Marea Neagră.

De asemenea, ministrul Energiei Virgil Popescu a explicat că acest demers reprezintă „prima cărămidă pentru independenţa energetică a României”.

„Pot spune că astăzi asistăm la prima cărămidă pentru independenţa energetică a României. Cum a spus şi premierul, clădim independenţa energetică, independenţa resurselor energetice şi astăzi practic asistăm şi la prima cărămidă a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiţii şi din România. Vorbim de miliarde de euro ce vorm fi investite pentru extragerea gazelor din Marea Neagră.

Vorbim de investiţii în orizontală, investiţii pentru a putea scoate gazele naturale şi alături de investiţiile din zona nucleară, cred că vorbim de cele mai mari investiţii energetice din România. Îmi doresc să finalizăm cât mai repede această tranzacţie şi îmi doresc ca cel mai târziu la finalul anului 2026, de ce nu poate începutul lui 2026, gazele naturale să intre în sistemul naţional de transport din România.

Sunt convins că vom deveni un furnizor de securitate naţională, atât din punct de vedere al gazului natural, cât şi am energiei electrice”, a explicat Popescu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button