ActualitateȘtiri

Parlamentarii AUR, Claudiu Târziu și Anamaria Gavrilă sunt în Lupeni să vorbească cu minerii blocați în subteran

Copreședintele AUR Claudiu Târziu și deputatul de Hunedoara Anamaria Gavrilă au mers în Valea Jiului să discute cu minerii blocați în subteran începând cu data de 16 Februarie. Minerii din Valea Jiului sunt disperați și spun că au salarii mizere, sub 3.000 de lei, pe care nici pe aceștia nu îi primesc.

„Au spus că nu au bani să ne dea salariile. Ce ne-a deranjat pe noi foarte tare este faptul că a venit în mină la schimbul 1 prefectul județului Hunedoara. A discutat cu noi și nu ne-am înțeles nicicum. S-a mințit foarte mult pe canalele media că a ajuns la o înțelegere cu minerii, că s-a aplanat situația. Vorbim despre mina Lupeni.

Nu s-a înțeles cu minerii de la Lupeni, ba chiar și-a permis să își aprindă o țigară. La o televiziune națională am observat că se merge în continuare pe mascarea evenimentului de la Lupeni. Se merge tot pe minciuni și promisiuni. Nici nu vreți să știți în ce mizerie și ce condiții de pericol lucrează un miner din Valea Jiului.

Avem un salariu de sub 3.000 de lei pe lună. Am clacat nervos și a ajuns cuțitul la os. Nu mai putem suporta asemenea umlințe. Suntem călcați în picioare și tratați ca niște gunoaie. Nu merităm asta. Îngrijire medicală în minele din Valea Jiului nu există.”, a declarat un miner din Lupeni.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button