Economie

Orlando Teodorovici: Cîțu și Orban au subminat economia națională. Nu există prevederi suficient de mari în Codul Penal pentru a putea fi pedepsiți pentru ce au făcut acestei țări

Fostul ministru de Finanțe, Orlando Teodorovici, a punctat pe câteva subiecte nevralgice în cadrul think thnak-ului românesc inițiat de partidul AUR, ce are ca scop realizarea unui proiect de țară. România nu a mai avut un proiect de țară de la Pactul de la Snagov deși au trecut 27 de ani.

„Despre justiție! Am avut o întâlnire cu domnul Scholz. Pe timpuri era ministru de finanțe al Germaniei. În 2018 eram la o cină și a venit la mine: ”Eugen spune-mi și mie ce este la voi discuția asta cu justiția?”

”Eu îți spun, dar îți spun ca și cetățean pentru că nu mă pricep. În România sunt oameni în pușcărie pentru care după aceea instanța spune că au fost nevinovați sau sunt firme distruse pentru că au unii și alții teme. Asta înseamnă că, fie legea în România este greșită, fie că instituțiile statului nu sunt în stare să îndeplinească actul de jutiție în România sau oamenii care populează aceste instituții nu sunt potriviți. Asta e părerea mea ca cetățean.”

Olaf Scholz: ”Eugen am înțeles.”

Despre economie! Vă felicit. La energie aveți o rezoluție. Ieșiți cu acea rezoluție la televiziuni pentru că aceea este soluția, au aplicat-o ciuntit, parțial, cei de la guvernare, acea soluție pe energie pe care ați dat-o la Congres, aia este ce trebuie făcut în România. Revin la economie. Suntem într-un deficit excesiv. A spus-o fostul ministru de finanțe(Florin Cîțu) ca să se răzbune pe o fostă guvernare. Efectele creșterii deficitului bugetar de la 2,8% la 4,6% în 2019, în două luni de zile au dus unde(…), am rămas și astăzi singura țară din Europa în deficit excesiv. În decembrie, pe 5, 2019, agențiile de rating au dus România la perspectivă negativă, nerecomandată investițiilor și multe, multe astfel de efecte. Parlamentul unde este?

Să facă comisii de anchetă și să dovedească întradevăr aceste probleme, pentru a evita ca astfel de oameni să mai ocupe pe viitor funcții de o asemenea importanță în România. Persoanele respective au subminat economia. Nu există prevederi suficient de mari în Codul Penal pentru a putea fi pedepsiți pentru ce au făcut acestei țări.”, a declarat Orlando Teodorovici.

VIDEO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button