Distribuți acest articol

Ludovic Orban a făcut tot posibilul să fie numit cât mai rapid în fucția de președinte al Camerei Deputaților de teamă să nu fie scos din schemă de grupurile tot mai vocale din teritoriu, ce îl acuză de organizarea unei ciolaniade la București.

Înainte de depunerea jurămintelor, mai exact înainte de ultimii trei deputați care urmau să își depună jurământul , un reprezentant PNL a luat cuvântul și a cerut să fie votat urgent președintele Camerei Deputaților, în persoana lui Ludovic Orban.

Orban a oferit comisii importante partenerilor de alianță și celor de la PSD pentru a fi sigur că va fi votat urgent în funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

George Simion a sesizat blatul între grupurile parlamentare PNL, USR, PSD, UDMR și a părăsit sala împreună cu grupul AUR la miezul nopții, după încheierea ședinței. Comform articolului 9 din regulamentul Camerei Deputaților jurământul se depune în a 5 a zi, apoi se alege președintele. Reprezentanții AUR spun că vor ataca decizia pe cale legală.


Distribuți acest articol