ActualitateMagazin

Oradea, în „scenariul roşu”: De marţi, se închid restaurantele, şcolile trec în online, iar masca devine obligatorie şi pe stradă

În Oradea a fost depăşită rata de 3 cazuri Covid 19 la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, astfel că, de marţi (27 octombrie), în municipiu vor fi impuse o serie de restricţii, între care închiderea restaurantelor şi cafenelelor (cu excepţia teraselor), şi închiderea sălilor de cursuri, învăţământul urmând să se desfăşoare în mediul online. 

Totodată, conform normelor impuse la nivel naţional, se va suspenda activitatea cinematografelor, a sălilor de spectacole şi de concerte.

Şcoală de acasă

Deciziile au fost luate, luni după amiaza, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, prezidată de prefectul Dumitru Ţiplea. Potrivit unui document (Hotărârea 41 a CJSU Bihor) publicat luni seara pe portalul Instituţiei Prefectului, în Oradea incidenţa Covid-19 este de 3,22 la mia de locuitori.

„În conformitate cu Hotărârea CJSU de azi, de marţi toate unităţile de învăţământ din Oradea intră în online, în scenariul roşu. În plus, mai trec în online unităţile de învăţământ din Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelul de Sus, Sânmartin, Căbeşti, Bratca (n.r. – UAT-uri unde, la fel ca în Oradea, s-a depăşit rata de 3 la mie)„, a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Virgil Blage, şeful IŞJ Bihor. 

Acesta a adăugat că i-a anunţat de decizie pe directorii şcolilor vizate. „Acum am dat un mesaj către toţi directorii, să afle de această decizie a CJSU luată adineauri. La grădiniţe şi în ciclul primar, nu e mare problemă, ei sunt oricum în vacanţă în această săptămână. În schimb, ciclul gimnazial şi liceal intră de săptămâna aceasta în online, nu mai merg fizic la cursuri”, a spus inspectorul-şef.

Școlile vor funcționa în „scenariul roșu” în intervalul 26 octombrie – 2 noiembrie, după care situația va fi reanalizată. Restricţiile nu se referă şi la creşe,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button