Politică

Oficial – Liberalii merg singuri în alegeri – Nicolae Ciucă este varianta PNL la prezidențiale

Liberalii au decis să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024 iar Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat la finalul ședinței de la Sinaia că partidul va merge singur în alegerile din 2024 dar a ținut să precizeze că PNL va continua să coopereze cu PSD la guvernare.

În ședința de la Sinaia cu liderii de organizații, conducerea PNL a prezentat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. Decizia a fost ca partidul să meargă singur, pe liste separate la toate cele trei rânduri de alegeri (europarlamentare, locale și parlamentare) și cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

În spatele ușilor închise au existat și atacuri la adresa PSD, unul dintre liderii PNL care au comentat relația cu social-democrații a fost Dan Motreanu. „Niciodată într-o alianţă de genul asta nu s-a pomenit ca unul din parteneri să îi fure primarii celuilalt şi să se mai şi laude cu asta”, a spus el despre partenerii de coaliţie.

Și Rareş Bogdan a vorbit despre social-democrați precizând că „vor să pară băieţi buni, însă îi atacă începând de aseară prin ”Divizia Bălăceanca”. ”Acesta a facut referire la o postare a deputatului PSD Marian Mina care s-a lansat joi într-un atac la adresa liberalilor, pe care i-a întreabat retoric dacă i-a invitat cineva pe o listă comună la alegeri.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button