Distribuți acest articol

Primăria Sibiu a înaintat un proiect pentru acordarea conform legii unui sediu în chirie organizaţiei judeţene a Partidului AUR, recent intrat în Parlament, notează presa locală.

Deputatul Suciu Sebastian a solicitat un sediu pentru partidul AUR, însa cei de la USR se opun vehement invocând aspecte în afara spectrului legal. USR a picat în sondaje după acțiunile dezastruoase din cadrul coaliției de guvernare și se află cu câteva procente sub partidul AUR.

Partidul AUR are doi parlamentari de Sibiu, un deputat şi un senator.

Oamenii președintelui Klaus Iohannis de la Sibiu încercă însă prin diferite tertipuri să blocheze intrarea în posesie a unui sediu pentru parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor.

Cererea celor de la AUR pentru sediu a fost aprobată de serviciile din Primăria Sibiu, inclusiv de primarul Astrid Fodor. Doar că spaţiul deţinut de URBANA, trebuie acordat legal de Consiliul Local Sibiu. Întruniţi în comisii, premergătoare şedinţei în plen, consilierul USR, Ionuţ Ghişe s-a împotrivit vehement acordării acestui sediu pentru AUR. Spaţiul în discuţie este situat pe strada Fabricii la parterul blocului 9, unde ani la rând a fost sediul PNL, acum mutat.

Suprinzător, tot în respectiva şedinţă de comisie proiectul privind acordarea unui sediu deputatei PNL, Raluca Turcan a primit aviz pozitiv de la toţi membrii, inclusiv PSD. Proiectul privind sediul AUR a primit, însă, aviz negativ la propunerea lui Ghişe. Totuşi la ora actuală USR deţine două sedii în Sibiu de la Primărie, pe aceeaşi lege, unul pe Bd. Victoriei şi unul pe str. 9 mai. Ghişe s-a arătat nemulţumit în comisie că partidul PLUS (aflat în proces de fuziune cu USR acum) nu a primit un sediu de la Primărie şi a trebuit să închirieze din mediul privat.

În şedinţa de astăzi, consilierii locali, în plen vor vota acest proiect. Rămâne de văzut dacă AUR va primi sau nu sediu la Sibiu.


Distribuți acest articol