Magazin

O profesoară din Vaslui a predat limba română timp de 14 ani cu o diplomă falsă – Tanti Lenuța avea doar 12 clase terminate

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a trimis-o în judecată pe Lenuța Damian pentru înșelăciune în formă agravantă și uz de fals. Pentru infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale ea nu mai poate fi trasă la răspundere pentru că a intervenit termenul de prescripție.

Datele din dosarul ajuns pe masa judecătorilor, consultate de HotNews.ro, arată că diploma de licență a profesoarei Lenuța Damian este un fals. O spune clar și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava care figura ca fiind emitentul diplomei. Ea nu a fost regăsită printre absolvenți, nu a obținut o diplomă acolo.

Universitatea din Suceava le-a spus procurorilor că femeia nu a absolvit niciodată acolo.

Diploma în baza căreia a obținut titularizarea în învățământ în anul 2009 era falsă, a stabilit un expert criminalist. Datele din document aparțin altor două profesoare.

La percheziții, polițiștii au găsit mai multe acte care indicau că profesoara a absolvit și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, dar și o Facultate de Drept la un institut privat din Botoșani. Anchetatorii spun că și acestea erau false.

Profesoara inculpată este viceprimar în comuna unde a predat timp de peste 30 de ani și soția unui director din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

La jumătatea lunii ianuarie 2024, polițiștii din Vaslui au anunțat reținerea unei profesoare de limba română de la un liceu dintr-un sat din nordul județului. Acuzația, care a stupefiat comunitatea, a fost aceea că a predat ani la rând elevilor și a reușit să obțină toate gradele didactice în baza unei diplome de licență false. Dar nu a fost clar câți ani.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button