Economie

O mică atenție – Administrația Prezidențială a primit 8 milioane lei de la Ciolacu, pentru funcționarea lui Iohannis

Guvernul României a suplimentat cu 7,8 milioane de lei, cu bani de la Fondul de rezervă aflat la dispoziția Executivului, bugetul alocat Administrației Prezidențiale în anul 2023, sub pretextul că este nevoie de bani pentru ca președintele Klaus Iohannis să-și poată îndeplini atribuțiile constituționale și legale.

Această „gură de aer” vine la scurt timp după ce Administrația Prezidențială a anunțat că vrea să cumpere 2.000 de bilete de avion, pentru următorii patru ani, în valoare de peste 10 milioane de lei.

De altfel, Palatul Cotroceni a cheltuit, de la începutul acestui an, pe bunuri și servicii, peste 31,3 milioane de lei.

Palatul Victoria a alocat, de asemenea, bani în plus, de la „pușculița specială” și pentru STS, SRTV,  Rezervele de Stat, iar Ministerul Justiției solicită aproape 100 de milioane de lei pentru ca Înalta Curte de Casație și Justiție să-și poată achita salariile în ultimele două luni ale anului.

SPP, despre care „Jurnalul” a dezvăluit, deja, că a primit o alocare bugetară suplimentară de 30 de milioane de lei, explică, într-un document, la ce îi trebuiau acești bani. Este vorba tot despre lipsa fondurilor pentru plata salariilor, o lipsă generată de… majorările operate la drepturile salariale, intrate în vigoare, anul acesta, de mai multe ori.

Potrivit HG-ului citat, aceste sume au fost alocate „în vederea asigurării finanțării serviciilor necesare îndeplinirii atribuțiilor constituționale și legale ale Președintelui României”.

Interesant este că Administrația Prezidențială a rămas fără bani, la acest sfârșit de an, motiv pentru care a fost nevoită să apeleze la „pușculița” Guvernului, pentru a-și acoperi cheltuielile necesare lunilor noiembrie și decembrie 2023.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button