Opinii

Nu cumva ”ciuma roșie” a României este chiar președintele Klaus Iohannis?

În presa română, expresia ”ciuma roșie” a fost introdusă de poetesa zăltată Florica Mitroi într-un articol cu același titlu publicat în revista ”România Mare” a lui Corneliu Vadim Tudor.

Cine a fost ”ciuma roșie” în România? În ultimii ani, ciuma roșie a fost expresia lipită de propagandă pe fruntea pesediștilor. Ștampila pusă de Florica Mitroi pe imaginea comuniștilor a fost ”lipită” și pe funtea celor socotiți moștenitorii politici ai acestora.

În fapt, cine a fost cu adevărat ”ciuma roșie” în țara noastră?

Cine a forțat scoaterea unui partid politic, cîștigător de alegeri, în afara jocului democratic? Cine a instigat la ură și dezbinare? Cine a ratat toate proiectele majore cu care a cîștigat susținere populară? Cine a ratat toate proiectele sale electorale, de la proiectul de țară, la ”România normală” și ”România educată”, inclusiv la scoaterea PSD-ului din scena politică? Cine a ignorat total istoria țării pe care o conduce (măcar simbolic) și s-a dedicat doar ștampilării Romaniei ca țară antisemită? Tot el și ceata lui restrînsă se ocupă de înființarea unui Muzeu Național de Istorie a Holocaustului în România, de studierea tragediei evreiești în școli, în vreme ce istoria țării noastre este minimalizată și monumentele istorice se dărăpănează?

Nu cumva sub conducerea sa aservită, România este pe cale să devină un spațiu politic, economic și social de experimente politice progresiste? Nu sub cumva în regimul Iohannis România pierde pas cu pas din identitatea culturală, politică, istorică și economică?

Nu cumva cel ales de populație să fie mediatorul scenei politice și publice din țară a îmbrăcat haina roșie spre a declanșa operațiunea de dezbinare a societății? Pentru a ascunde că în noaptea tragediei de la Colectiv se afla în pat, la Sibiu, el s-a întors în grabă, a îmbrăcat haina de ciumă roșie și a pornit în fruntea demonstranților pentru a dărîma guvernul? Pentru operațiunea aceasta ”a trebuit să moară oameni”.

Cine a amplificat dezbinarea populației din România în prima jumătate a anului 1990? Aunci a fost vorba de o diversiune a fostei Securități. Demența mineriadelor a fost relansată de Traian Băsescu și, mai apoi, menținută ca tehnică de comunicare a mono-mentalului președinte Klaus Iohannis. Mai toate discursurile sale din 2019 conțin un asemenea mesaj dezbinator, formulat pe o singură coardă. Cea a urii și a dezbinării!

Ce a zis Klaus Iohannis în anii săi de regim, cînd isteric la adresa adversarilor politici, cînd adormit atunci cînd era vorba de interesele României și ale populației? Am preluat cîteva din declarațiile sale reunite într-un documentar publicat de News.ro:

”10 OCTOMBRIE: „Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui guvern. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.”

11 OCTOMBRIE: „PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Este nevoie de un guvern urgent care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie. Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!”

15 OCTOMBRIE: „Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul pesedist și este foarte bine așa, fiindcă PSD, din 2017 încoace, a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc.” (NEWSROMANIA.NET)

Tot Klaus Iohannis avea să declare în 5 noiembrie:

„S-a terminat aseară guvernarea PSD-istă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propriu și a găștii de partid pe care au creat-o au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru pesediști. Acele trei guverne eșuate pesediste au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile, în cele mai importante poziții din stat.”(NEWSROMANIA.NET)

Același Klaus Iohannis avea să afirme în 2020:

5 FEBRUARIE: „PSD nu vrea reforme. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public. După părerea mea, este inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu dorește reforme!”.

24 FEBRUARIE: „PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză și în instabilitate.”( NEWSROMANIA.NET)

Vîrful isteriei lui Klaus Iohannis avea să fie atins în 29 APRILIE 2020:

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.”( NEWSROMANIA.NET)

Tot președintele Klaus Iohannis avea să afirme în luna august, 2020:

„PSD nu are nicio treabă cu România, cu românii și cu bugetul public, PSD are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste.”

19 AUGUST: „PSD nu are soluții pentru români. PSD caută, probabil, soluții pentru baronii care se simt deconectați de resursele publice și probabil suferă.”( NEWSROMANIA.NET)

Nu cumva incoerența cumplită și nepăsarea de bolovan ascund altceva? Nu cumva ”ciuma roșie” a României este chiar președintele Klaus Iohannis?

Back to top button