Economie

Noi scumpiri la carburanți în fiecare săptămână – Românii au fost abandonați – Guvernul nu are soluții

În ultima perioadă, benzina și motorina din România au cunoscut noi explozii de prețuri. Aceste majorări se adaugă celor din primele zile ale anului 2024. Iar veștile nu sunt deloc bune. Ce urmează din vară.

Încă de la finalul anului 2023, șoferii din România au aflat că benzina și motorina vor avea scumpiri pe bandă rulantă în 2024. Mărirea tarifelor din prima zi a anului a venit odată cu creșterea accizelor.

Din păcate, majorările de prețuri nu s-au temperat, ba dimpotrivă, ele continuă în mod accelerat. Aproape fiecare nouă săptămână vine cu noi scumpiri la carburanți.

În prezent, un litru de benzină standard a trecut de 7 lei. Se întâmplă asta după aproape 4 luni de stagnare sub acest prag psihologic. O scumpire s-a constatat și pentru motorină.

La nivel național, motorina costă, în medie, 7,5 lei, după o scumpire de 8 bani pe litru. Dacă tragem linie vedem cum carburanții costă cu 50 de bani mai mult în comparație cu începutul anului.

În acest moment, românii scot din buzunar cu 25 de lei mai mult pentru un plin, dacă facem o paralelă cu finalul anului trecut. Situația la nivel internațional nu este una dătătoare de speranțe.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button