Distribuți acest articol

Nicuşor Dan a declarat că datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt de 2,5 miliarde de lei, iar suma înseamnă aproximativ cât a costat realizarea metroului din Drumul Taberei. El a adăugat că sunt blocate, din luna august a anului trecut, conturile PMB, motiv pentru care de exemplu nu pot continua lucrările pentru Prelungirea Ghencea. Primarul general a solicitat sprijinul Guvernului, însă a precizat că Primăria nu va cere mai mulţi bani decât alte administraţii locale atunci când va fi realizat proiectul de buget pentru acest an, iar PMB va ieşi cu un proiect de buget în jurul datei de 1 februarie.

„Vreau să reafirm că oraşul acesta are un uriaş potenţial, vreau să asigur bucureştenii că în 5-6 ani Bucureştiul va fi un centru regional, economic, academic şi cultural. Prin urmare, dincolo de problemele curente cu care ne confruntăm şi care nu sunt deloc plăcute, vreau să dau acest mesaj de speranţă: Bucureştiul va deveni un oraş care vom fi cu toţii mândri şi Primăria Capitalei este din acest moment partenerul acestor uriaşe potenţialităţi pe care bucureştenii le au. La preluarea mandatului am spus că priorităţile mele pentru primele două luni, noiembrie, decembrie, vor fi criza financiară, criza sanitară şi criza termoficării. Pentru ianuarie mai avem două crize, avem o criză pe mediu şi o criză pe deşeuri şi bineînţeles prioritatea lunii ianuarie este elaborarea bugetului şi a programului de investiţii pentru anul acesta şi pentru anii următori. În februarie vom începe să operaţionalizăm marile lucrări de investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă, în special cele din zona de trafic, infrastructură rutieră şi termoficare”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PMB.

El a mai solicitat eşalonarea datoriei la ANAF, prin STB, iar plafonul de îndatorare să fie ridicat.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi intenţia municipalităţii de a cumpăra Elcen, menţionând însă că pentru realizarea acestui deziderat trebuie să se obţină acordul Guvernului şi al Consiliului General al Capitalei.

“Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General şi este nevoie de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a precizat Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Capitalei.


Distribuți acest articol