Politică

Nicușor Dan, supărat pe AUR pentru plângerea penală depusă la DNA: „E total neserioasă!”

Nicuşor Dan, a calificat drept „total neserioasă” plângerea depusă la DNA de contracandidatul său, Mihai Enache (AUR), cu privire la sursele de finanţare pe care le-a avut şi le are la dispoziţie în precampania şi campania electorală.

Nicuşor Dan a menţionat că, în precampanie, a beneficiat de aproximativ 2,1 milioane lei, iar în campanie, potrivit legii, are dreptul să folosească 660.000 de lei, bani pe care îi va împrumuta.

„Trebuie să împărţim între precampanie şi campanie, pentru că în precampanie lucrurile sunt reglementate în măsură relativ mică de Legea finanţării partidelor şi campaniilor. În campanie, lucrurile sunt foarte bine reglementate. În precampanie am primit aproximativ 2,1 milioane lei, din care 100.000 de euro de la USR şi restul de aproximativ 310.000 de euro de la cam 3.000 de oameni care au donat”, a explicat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cheltuielile au fost următoarele: 180.000 de euro pentru panotajul stradal, 150.000 – 180.000 de euro pentru publicitate online, iar aproximativ 30.000 de euro pentru sondaje şi cercetări focus grup.

„Pentru campanie, lucrurile sunt reglementate, fiecare candidat are voie să folosească pentru poziţia de primar al municipiului 660.000 de lei, pe care intenţionez să îi împrumut. Statul dă această sumă înapoi tuturor candidaţilor care fac 3%. Pentru moment, am împrumutat o parte din această sumă de la banca la care am cont”, a spus Nicuşor Dan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button