Politică

Nicușor Dan promite apă caldă bucureștenilor: „Iarna asta o să fie ceva mai bine decât iarna trecută”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, joi seară, că preţul gigacaloriei nu va creşte, pentru cetăţeni şi a promis că iarna aceasta va fi ”ceva mai bine” decât iarna trecută. Nicuşor Dan a adăugat că s-a reparat şi din avariile la conductele de termoficare, astfel că ”în fiecare lună pierdem mai puţină apă decât luna precedentă din anul trecut”.

Întrebat joi seară, la Digi24, dacă va creşte gigacaloria în Bucureşti, Nicuşor Dan a dat asigurări că populaţia va plăti acelaşi preţ.

”Răspunsul o să îl avem la 1 noiembrie, în ceea ce priveşte preţul total al gigacaloriei. În momentul de faţă, preţul este 860 de lei, primăria plăteşte 510, cetăţenii 350. Nu există nicio intenţie de a majora acest preţ, pentru cetăţeni. În ceea ce priveşte preţul pe care bucureştenii îl vor plăti în această iarnă, el va fi 346 lei cu TVA, aşa cum este acum, orice s-ar întâmpla. Trebuie spus că există o decizie corectă a Guvernului de a plafona, pe parcursul acestei ierni, preţul la furnizarea gazelor pentru populaţie, inclusiv cele care sunt în sistem centralizat. Deci din punctul ăsta de vedere, din noiembrie, până în martie, suntem acoperiţi”, a declarat Nicuşor Dan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button