Știrea Zilei

Nicușor Dan, obligat de instanță să plătească 300.000 de euro unui dezvoltator imobiliar care așteaptă de aproape un an un document semnat de primar

Tribunalul București îl obligă pe Nicușor Dan să plătească peste 317.000 de euro despăgubiri unui investitor care așteaptă de aproape un an un document semnat de primarul general. Este vorba despre blocarea avizului pentru tăierea a doi copaci. Nicușor Dan trebuie să achite personal daunele, nu din bugetul municipalității. Hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs.

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, consideră că acest caz este „încă o dovadă de dispreț față de lege și față de cetățeni din partea lui Nicușor Dan”. Potrivit senatoarei PSD, Nicușor Dan trebuie să plătească din propriul buzunar, nu din bugetul Capitalei cum a achitat amenzile primite de la ISC. „Și vom urmări ca așa vor sta lucrurile.”

„În plus, Primarul General și Primăria Capitalei trebuie să plătească și despăgubiri de 1.000 de lei pe zi, până Nicușor Dan scrie documentul prin care se permite defrișarea a două cioturi. Acesta e motivul pentru care dezvoltatorul s-a dus în instanță și pentru care nu poate investi, chiar dacă are documentele în regulă de aproape patru ani.

Nicușor Dan nu și-a îndeplinit datoria de primar general și nu a respectat legile adevărate, nu cele pe care le reinterpretează după bunul plac, pentru a da în fața admiratorilor. Sub pretextul protejării spațiilor verzi, așa cum a făcut când era liderul unui ONG, Nicușor Dan a blocat toate investițiile din oraș, iar rezultatele se vor vedea mulți ani de acum încolo. Unii investitori deja merg către alte orașe. Nicușor Dan a oprit șantiere invocând copaci, când erau de fapt niște cioturi sau a găsit brusc pițigoi și mierle.

Chiar dacă a cerut instanței să constate că nu are o vină, judecătorii Tribunalului București au respins cererea de recunoaștere a calității procesuale pasive. Direcția de Mediu a Primăriei și Nicușor Dan au încă patru zile în care trebuie să emită avizul de defrișare a celor doi copaci.

Legea este una singură, iar funcția de primar general vine cu multe obligații, nu doar cu drepturi!”, scrie Firea pe Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button