Opinii

Nicolae Roman(AUR): „AUR Moldova are la conducere un tânăr angrenat în crezul românilor de a se uni”

Nicolae Roman, deputat AUR Buzău, vorbește în emisiunea Alert News prezentată de Georgiana Bangălă despre lansarea AUR din Republica Moldova si noile inițiative ale partidului. Urmăriți emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5q3CGMdat-/

„Trebuie să amintim de faptul că pe 10 mai comemorăm o mare zi pentru România și o zi deosebit de importantă pentru Parlamentul român. Pe 10 mai în anul 1877, Parlamentul de la București a decretat independența de stat a României. Este unul din actele parlamentare de cel mai mare curaj, de cea mai mare însemnătate istorică și de mare demnitate pentru această națiune.

Domnul Nicolae Roman vorbește despre acțiunea Alianței pentru Unirea Românilor de a se lansa în Republica Moldova cu aceeași siglă și denumire: „Discutăm despre un partid care încearcă să rezolve toate probleme de bine ale românilor, nu este întâmplător. Este foarte important să arătăm că la conducerea formațiunii politice în Moldova este un tânăr care promite și care a fost angrenat în crezul românilor de a se uni și de a termina cu granița peste Prut. Credem că împreună cu cei de pe peste Prut vom reuși ca România să redevină ce a fost.”

Întrebat care sunt valorile pe care AUR le propune și cu care românii relaționează cel mai mult, domnul Nicolae Roman răspunde: „Fără libertate nu putem să vorbim mai departe de celelalte și aici trebuie să ajungem la familie, trebuie să ajungem la credință. Familia fără credință nu se poate dezvolta. AUR discută despre modalitatea prin care tinerii trebuie să fie educați. Educația se poate face numai în familii sănătoate, în familii care pun umărul pentru a investi în viitor.

Deputatul AUR de Buzău vorbește despre colaborarea dintre AUR și români, având în vedere că AUR încearcă să fie foarte aproape de români:Noi încercăm să nu ne izolăm în „turnul de fildeș” al Parlamentului, iar toți cei care suntem acolo, suntem oameni care avem meserii, oameni care avem prieteni, familii și nu vrem să ne pierdem această normalitate. Am fost acuzați că am generat proteste, dar noi ne-am dus și ne-am comportat ca orice plătitor de taxe și impozite nemulțumiți.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button