Opinii

Nicolae Roman (AUR): „Toate partidele trebuie să înțeleagă necesitatea unirii cu Basarabia”

Generalul Maior Nicolae Roman, actual deputat AUR, a venit la emisiunea Alert News cu Georgiana Bangălă pentru a discuta despre alegerile din Republica Moldova și despre potențialul României în domeniul agriculturii. Urmăriți emisiunea prin linkul următor: https://fb.watch/5IvV7sWYra/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost dacă partidul AUR din Republica Moldova este amenințat de către Partidul Unității Naționale (PUN), considerat frate cu PMP: „Partidele care își revendică o anumită apartenență nu fac foarte bine. La alegerile din 6 Decembrie, anul trecut, am observat că anumite partide care se considerau invincibile au pierdut alegerile pe plan intern. O parte din aceste partide au parlamentari europeni, deci aceste partide nu au dispărut din viața politică românească. Constatăm că, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, singurul partid care s-a afirmat cu tărie asupra valorilor și asupra proiectului de țară este partidul AUR. Partidul AUR Moldova este un partid în oglindă și suntem foarte bucuroși că colegii noștri de peste Prut au luat în discuție valorile pe care AUR le dezvoltă și pe care AUR încearcă să le facă cunoscute. Proiectul pe care AUR și l-a propus pentru Moldova este mult prea însemnat și important și va trebui să fie un element de substanță. Dacă partidele politice nu vor înțelege că noi trebuie să punem umărul ca această parte de țară să redevină pe deplin românească, nu vom putea merge înainte.” susține Nicolae Roman.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre suprafața irigabilă pe care România o deține în acest moment și cum poate țara să tripleze această suprafața cu ajutorul unui proiect bine pus la punct: Banii europeni sunt banii noștri, iar fiecare cetățean din România plătește în mod direct acești bani în fiecare an. Problema este că România absoarbe cea mai mică resursă financiară din Europa, iar dacă vrem să căutăm răspunsul trebuie să ne uităm la clasa politică din ultimii 30 de ani. Noi va trebui să avem politicieni care să gândească și pentru țară, iar dacă facem primul pas, România va reintra pe drumul cel bun.

România a produs foarte mult și a fost grânarul Europei în perioada interbelică, dar marea rușine este că în zilele noastre, România a ajuns să pună pe masa cetățeanului pâine congelată adusă din țările limitrofe. Cel care administrează încrederea românului este de vină pentru această rușine. Guvernul trebuie să pună pe masă programe care să încurajeze producția internă și care să încurajeze micul producător. Nu trebuie să ne mirăm de faptul că noi nu avem un sistem de sănătate care să răspundă standardelor actuale.” afirmă deputatul AUR, Nicolae Roman.

Back to top button