Politică

Nicolae Ciucă oferă asigurări: „România va sprijini şi de acum înainte Ucraina”

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat că „este în interesul Vestului şi al României ca Ucraina să devină, în timp, stat membru al UE şi NATO”. El a reiterat sprijinul pe care ţara noastră l-a acordat până în prezent Ucrainei şi a oferit asigurări că România va sprijini şi de acum înainte acest stat, inclusiv în procesul de reconstruire.

Iată ce a declarat acesta: „După cum bine ştiţi, acum an şi 7 luni, Rusia a invadat Ucraina dezlănţuind un război ilegal şi teribil pe teritoriul acestei ţări, atacând suveranitatea şi independenţa Ucrainei, într-un mod revoltător. România a fost alături de Ucraina, încă din prima zi a agresiunii ruse şi rămâne complet angajată să ofere sprijin total atâta timp cât este necesar pentru a încheia războiul şi a restaura integritatea teritorială a acestui stat. Am oferit constant asistenţă refugiaţilor ucraineni şi vom continua să facem acest lucru. România a reuşit la toate nivelurile societăţii să furnizeze asistenţă umanitară milioanelor de refugiaţi ucraineni care ne-au trecut graniţele, în ultimul an şi jumătate

El a amintit despre numărul refugiaţilor ucraineni cărora România le-a oferit asistenţă.

Fostul premier a adăugat că „Ucraina nu doar că trebuie să se recupereze complet în urma agresiunii ruse, dar trebuie să şi consolideze libertăţile şi valorile democratice şi să urmeze procesul de reformare, să facă progrese către o societate cooperantă şi incluzivă”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Romania e pe cale de a deveni o tara nazista.
    Doar o tara nazista sustine o alta tara nazista care dat jos statui ale unor mari scriitori, poeti, compozitori, etc. ca sa puna statui cu Bandera, un criminal nazist care a contribuit la uciderea a peste 200 000 de polonezi, a peste 900 000 de evrei si a catorva milioane de rusi si ucraineni pro-rusi sau pro-evrei.
    Ca sa nu mai vorbim de interzicerea partidelor de opozitie si arestarea conducatorilor lor, de inchiderea si sau incendierea bisericilor ortodoxe si arestarea preotilor, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button