Economie

Nicolae Ciucă le amintește profesorilor că România are creștere economică, dar nu poate să le dea mai mulți bani

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România are a treia creștere economică din UE, dar că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, şi a făcut apel la înţelegere din partea profesorilor.

Declarațiile au venit după ce guvernul le-a promis profesorilor un bonus de 2.500 de lei pe tot anul, plătit în două tranșe, ofertă caracterizată de sindicate drept umilitoare.

Iată ce a spus Ciucă: „Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. Fac apel la profesorii noştri, la dascălii noştri, fac apel să înţeleagă, să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani, pentru că ne-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să venim cu o nouă lege a salarizării”

Premierul a spus că au fost devansate procedurile pentru elaborarea unei noi legi a salarizării, iar până la 15 iulie proiectul va fi finalizat în guvern, urmând să fie trimis în Parlament pentru dezbateri. Totodată, premierul a mai declarat că nu va promite ceva ce nu se poate realiza şi nu va face ceva ce consideră greşit.

Premierul a spus că ţara are în continuare nevoie de stabilitate economică şi socială, pentru a se putea construi pe mai departe.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button