Politică

Nicoale Ciucă, cu un cumul de pensie si salariu de 45.000 de lei, vorbește de cumpătare și propune măsuri de tăiere a privilegiilor bugetare!

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, va cere PSD să fie de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri mai mari de 10.000 de lei brut lunar. De asemenea, el va cere ca TVA pentru cărți și manuale să rămână la 5%, deși discuțiile din coaliție vizează eliminarea acestui prag și ridicarea la 9% sau 19%.

Reamintim că Ciucă a fost premier timp de un an și jumătate, iar în mandatul său de șef al guvernului cheltuielile statului au crescut constant, în paralel cu stoparea oricăror reforme.

Acum, PSD și PNL lucrează la un pachet de măsuri fiscale dure, cu creșteri de taxe și impozite, care să limiteze deficitul bugetar. Specialiștii din cele două partide admit existența unei găuri bugetare de circa 20 de miliarde de lei care trebuie acoperită pentru a nu risca penalizarea din partea piețelor financiare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vinerea trecută că pachetul de măsuri fiscale va fi pus în dezbatere în această săptămână.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button