Garda de Mediu a amendat pentru a șasea oară SD3 Salubrizare și Deszăpezire, care aparține de Primăria Sectorului 3, pentru neregulile de la stația de sortare de lângă Cățelu, jud. Ilfov. De această dată însă, pentru că societatea lui Negoiță nu a desființat celulele de compost așa cum i s-a cerut, Garda de Mediu a sesizat Parchetul.

După controlul din noiembrie, când au descoperit că bazinele de compostare de la stația de sortare au fost construite ilegal, inspectorii de mediu au cerut societății primăriei să le desființeze. Tot atunci au și amendat-o cu 50.000 de lei.

Garda de Mediu a revenit la sfârșitul lunii ianuarie, după ce locuitorii din Cățelu s-au plâns că în ciuda nenumăratelor sesizări, controale și nereguli găsite, stația de sortare continuă să funcționeze și să emane un miros insuportabil din cauza deșeurilor.

Au dat a șasea amendă și au sesizat Parchetul Ce a constatat Garda de Mediu la ultimul control? deșeurile sunt în continuare depozitate în aer liber pe platforma betonată; sistemul de ventilație încă nu funcționează; celulele de compost nu au fost desființate, așa cum s-a cerut la controlul din noiembrie; mai mult, în celulele de compost care ar fi trebuite desființate au fost depozitate deșeuri municipale amestecate.

Pentru toate astea, comisarii au mai dat o amendă, de 100.000 de lei. Este a șasea amendă pe care o primește SD3 Salubrizare și Deszăpezire în ultimul an. Astfel, totalul amenzilor ajunge la aproape 70.000 de euro. Mai mult, Garda de Mediu a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru nedesființarea celulelor de compost.