Distribuți acest articol

Noul Ministru al Economiei, Claudiu Năsui, pare rupt de realitate și preia de la foștii ocupanți ai acestui fotoliu discursul plin de minciuni și promisiuni deșarte, într-o țară cu o economie la pământ, unde sectoare întregi sunt distruse chiar de statul care ar trebui să le salveze.

Măsura 1

Claudiu Năsui ne vorbește despre cât de bine s-a descurcat statul român cu ajutorarea companiilor prin granturi de 2000 de euro, însă ne amintim cu toții de problema uite site-ul, nu e site-ul, hackerii ruși și alte gogoși de adormit copii mici. În Marea Britanie statul a oferit 6.000 de lire pe un program similar companiilor din Horeca și asta în primele 3 luni de pandemie.

Oamenii se plâng și acum de acestă măsură:

Carmen Moisoiu Claudiu Nasui la măsura 1 nu avem niciun răspuns pana la acest moment, call center-ul e o gluma buna, nu te ajuta nimeni si fiecare are o altă variantă cand suni, iar numărul de la agenția București este o bătaie de joc, nu suna decât ocupat, la email nu răspunde nimeni.

Claudiu MihăilăBuna ziua! Firma mea, este una dintre cele 10000 de proiecte aprobate in sesiunea 2018-2019, in cadrul programului Start-Up Nation. Impreuna cu alte societăți comerciale din Romania, care detin acelasi proiect, am hotarat sa ne unim si sa luptam impreuna pentru problemele pe care le avem, in momentul de fata. Am ajuns in situatia in care, unii dintre noi se gandesc sa renunte la aceste proiecte, deoarece nu ne mai permitem sa platim dobanda la creditul punte, nu ne mai permitem sa platim salariatii si darile la salariati si nu ne mai permitem sa sustinem aceste proiecte, din banii nostri personali fara ca unele societati sa functioneze, deoarece am intrat in conflict cu unele entitati si institutii ale statului si sa ne îngreunează desfasurarea activitatii, pe care ne-am asumat-o fiecare societate, timp de 4 ani. Noi avem speranta, ca vom putea gasi intelegere, din partea dumneavoastra. In cazul in care, nu vom gasi o modalitate de a ne intelege pe cale amiabila, ne vom adresa instanței de judecata. Multumim frumos! O zi buna!

Măsura 2

„Pe schema 2 este un blocaj mare. Sunt 18.000 de solicitări care nu au fost încă procesate.”, afirmă chiar ministrul Năsui. Totul ar depinde de STS, dar ei sunt ocupați cu vaccinarea, nu au timp de sectoarele economice.

Măsura 3

Bani pentru Horeca din fonduri europene, cel mai apropiat termen fiind 2022. Știm cu toți cât de anevoios este acest proces, să nu mai vorbim de birocratizarea excesivă. Taxe zero pe salariul minim este o aberație legislativă, chiar dacă ea sună frumos în campania electorală. Suntem economie de piață, nu ne mai putem întoarce la Ceaușescu.

„Tot la capitolul acesta, nu am vrut să întârzii cu nimic schema de ajutor de stat pentru Horeca. Era deja gata în minister așa că i-am dat drumul pe circuitul de avizare. Și această schemă se va desfășura prin aceeași aplicație pe care o avem și acum pentru schemele de mai sus. Problema mare cu această schemă este că este de 500 de milioane de euro, deci 2.5 miliarde de lei, fără niciun euro de bani europeni. Toți banii pleacă în întregime din bugetul de stat.Este o sumă colosală, mai ales într-un an infernal bugetar. Mă voi lupta ca măsura să fie finanțată pe fonduri europene. Nu de alta, dar cu banii aceștia puteam începe cea mai puternică reformă anti-sărăcie și pro-dezvoltare: Zero taxe pe salariul minim.”, afirmă ministrul Economiei.

Ministrul Economiei se arată interesat mai degrabă de ce s-a întâmplat pe o pârtie de ski, unde a avut loc o petrecere în aer liber. Se pare că domnul ministru are și el sindromul copilului care vorbește să se afle în treabă.


Distribuți acest articol